Spring naar content

Vousvoyeren of tutoyeren? Wij kiezen voor het laatste

tutoyeren-vousvoyeren

Vousvoyeren of tutoyeren? Wij kiezen voor het laatste

De oplettende lezer heeft het waarschijnlijk al gezien: sinds deze week hebben we de toon van onze website geheel overgezet naar informele teksten waarin we tutoyeren. Waarom spreken we jou nu aan met jij en je? En wat is de beste keus voor je eigen website?

Dichterbij je doelgroep

Jij bent steeds meer online. Internet is steeds vaker letterlijk binnen handbereik, want we zijn bijna onafscheidelijk van smartphones. Daardoor heeft er online langzamerhand een verschuiving plaatsgevonden van het afstandelijke, formele taalgebruik naar een casual manier van converseren. Je vindt het waarschijnlijk al heel gewoon om getutoyeerd te worden op websites. En waarschijnlijk denk je er niet zo over na, maar voel je onbewust aan dat het veel normaler en vertrouwder voelt om je-teksten te lezen. Net zoals wij graag willen dat het voor jou normaal en vertrouwd voelt om contact met ons op te nemen.

Dichterbij onszelf

De redacteuren en tekstschrijvers van Schrijversplaza zijn ook geen formele, stijve harken. We tutoyeren elkaar en zeker negentig procent van onze klanten. We schrijven e-mails met goedemiddag, hallo, hoi en hey. We kennen onze tekstschrijvers en weten waar ze goed in zijn, wat hun hobby’s zijn en waar ze op vakantie gaan. Ook met terugkerende klanten hebben we vaak een sterke band. We kennen niet alleen hun wensen voor een goede tekst, zodat we aan een half woord genoeg hebben. Ook sturen we wel eens een kaartje als ze ziek zijn, wensen we ze een fijne vakantie of we bellen direct om een eventueel probleem zo snel mogelijk op te lossen. Kortom: persoonlijk contact zit in onze bedrijfscultuur.

Wat is het beste voor jouw website?

Die vraag kunnen we niet meteen voor jou beantwoorden. Het hangt namelijk geheel af van jouw branche en de relatie met je personeel en klanten. Zit je in de financiële wereld en hechten jouw klanten veel waarde aan etiquette en status? Dan blijf je gewoon vousvoyeren op je website. Maar heb je net als wij een sterke binding met je relaties? Dan helpen we graag om ook jouw teksten voor je aan te passen.