Spring naar content

Het schrijven van een boek

Iedereen heeft een verhaal.

Goed boek

Een boek schrijven is niet zo eenvoudig als het lijkt. Soms is het nemen van de eerste stap een obstakel, vind je niet het juiste stramien of loop je halverwege vast.

Om een goed en leesbaar boek te maken is een gedegen strategie én een goede hand van schrijven onontbeerlijk. Je verhalen en herinneringen kunnen namelijk nog zo mooi zijn, maar als ze niet op de juiste manier geformuleerd op papier komen te staan, missen ze het gewenste effect bij de lezer.

Interviews

Wij nemen het schrijven graag van je over. Een van onze schrijvers gaat met je in gesprek, telefonisch of face-to-face op locatie. In één of meerdere sessies vertel je je (levens)verhaal, dat door de schrijver wordt opgetekend of opgenomen. Het interview kan in een vraag-antwoord stijl worden gehouden, naar aanleiding van vooraf opgestelde vragen aan de hand van jouw notities. Maar ook elke andere interviewvorm waar jij je prettig bij voelt, is mogelijk. En alleen datgene wat jij wilt vertellen, komt aan de orde.
Vervolgens gaat de auteur aan de slag en werkt de kopij uit in diverse hoofdstukken. Uiteraard word je wanneer je dat wenst, nauw bij de uitwerking betrokken. Met als uiteindelijke resultaat een prachtig boek, voor jezelf en voor wie er maar interesse in heeft!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Redactie

Heb je zelf al het één en ander op papier gezet of zelfs een compleet boek geschreven, maar twijfel je aan de correctheid van stijl en taalgebruik? Dan lezen we het werk graag voor je na! We redigeren dan op schrijfstijl, spelling en grammatica en op andere aspecten die jij graag gecontroleerd wilt zien.
Wanneer we over ‘boek’ spreken kan dat een biografie zijn, maar ook een (jubileum)boek voor een bedrijf, vereniging of gemeente. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op, zodat je inzicht krijgt in wat wij voor jou kunnen betekenen!

Waarom een levensboek?

Een levensboek of biografie is een prachtig medium om je levensverhaal, levenslessen en -motto vast te leggen, geschreven door een professional. Een boek niet alleen voor jezelf, maar ook voor vrienden en familie. Tal van memorabele momenten kunnen in je boek aan bod komen, zoals geboorte, vriendschap huwelijk en bijzondere ontmoetingen. Maar ook minder dierbare herinneringen zoals verslaving, misbruik en verlies. In elk verhaal schuilt immers een levensles.

Hoe werkt het?

Een verhaal zit in je. Vaak komt het er echter niet uit zoals jij dat wenst. Daarom werken we samen met jou aan een goede uitwerking van jouw verhaal. Dat gaat met behulp van interviews, eventueel aangevuld met eigen notities, een tijdlijn, stamboom en foto’s. Om structuur in het boek te brengen werken we bij voorkeur met vooraf door jou geselecteerde onderwerpen. Vanzelfsprekend zijn we flexibel: als het gesprek toch een andere – belangrijke – kant op gaat, gaan we daar in mee.
Tijdens het schrijven van het boek word je tussendoor op de hoogte gehouden van de voortgang en kan je meelezen om eventueel sturing te geven. Wil je foto's bij je verhaal? Geen probleem. Indien noodzakelijk bewerken wij de foto’s en verzorgen we ook de opmaak van het boek.

Staat jouw verhaal uiteindelijk op papier en zijn alle teksten akkoord, dan kunnen wij ook de druk van het boek regelen. Of het nu om één exemplaar gaat of een (beperkte) oplage.

WIJ SCHRIJVEN ONDER ANDERE TEKSTEN VOOR..

wonen-in-balans
Nyenrode
bol
bouwmaat
karcher
thesneaker

Schrijversplaza is een platform waar content wordt geleverd van een constant hoog niveau. Wij leveren gegarandeerde kwaliteit tegen scherpe prijzen.