Spring naar content

Handleiding laten schrijven

Een goede handleiding voorkomt onnodig klantcontact

Handleiding schrijven

Een goede handleiding bevat alle informatie die de lezer nodig heeft over een product. Van de ingebruikname tot de verwerking als het product onherstelbaar defect is: alles wordt in een handleiding uiteen gezet. Die moet dan echter wel in een heldere en voor iedereen begrijpelijke taal en eenduidige bewoording zijn opgesteld. Dit om een onjuist gebruik van het product en eventuele claims te voorkomen.

Wil je hulp bij het schrijven van een goede handleiding? Wij helpen je daarbij graag! Van het controleren van een al eerder geschreven tekst tot en met het volledig opstellen van een handleiding.

Een goede handleiding informeert, voorkomt problemen en reikt mogelijke oorzaken en adequate oplossingen aan als ze toch ontstaan. Een duidelijke en in een begrijpelijke taal geschreven handleiding bij een product, elimineert de kans op onjuist gebruik en voorkomt onnodig klantcontact over gebruik en storingen. Het zorgt voor meer begrip van het product bij de klant en een veilig gebruik ervan.

Een handleiding bevat standaard een titelpagina en een inhoudsopgave, gevolgd door een beschrijving van het product, liefst geïllustreerd met één of meerdere afbeeldingen. De diverse onderdelen van een product worden benoemd en functies uitgelegd. De handleiding bevat verder informatie over het correcte gebruik van een product, onderhoud, storingen en oplossingen en eventueel dealer- of fabrieksinformatie.

Samen met een auteur van SchrijversPlaza bespreek je relevante zaken als: Wat is de doelgroep? Voor wie wordt de handleiding geschreven? Moeten er afbeeldingen bij en zo ja, in welke vorm? Welke informatie over het product is er beschikbaar? Welke storingen kunnen bij het product voorkomen en hoe los je deze op? Wanneer moet een gebruiker zich wenden tot een servicepunt? Al deze informatie wordt door de tekstschrijver stapsgewijs en helder in de handleiding verwerkt. Er volgt tot slot een eindevaluatie, waarna het resultaat eventueel door ons grafisch kan worden vorm gegeven.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

WIJ SCHRIJVEN ONDER ANDERE TEKSTEN VOOR..

wonen-in-balans
Nyenrode
bol
bouwmaat
karcher
thesneaker

Schrijversplaza is een platform waar content wordt geleverd van een constant hoog niveau. Wij leveren gegarandeerde kwaliteit tegen scherpe prijzen.