Spring naar content

Redigeren

Heb je een boek geschreven en wil je je manuscript graag foutloos aanbieden bij een uitgeverij? Zorg voor een onuitwisbare eerste indruk en laat een ervaren redacteur naar jouw teksten kijken.

Boeken, manuscripten, websitetekst & meer

Steeds vaker schrijven mensen boeken. Ook steeds vaker worden boeken uitgegeven in eigen beheer. Een belangrijke stap die daarbij nogal eens wordt overgeslagen is het redigeerproces. Dit is begrijpelijk, maar erg onverstandig. Wij leggen je hiernaast uit waarom.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

1. Een eigen geschreven tekst redigeren of vertrouwen op spellingscontrole is niet voldoende.

Wel is het altijd goed om even afstand te nemen en na een paar dagen je eigen teksten opnieuw door te lezen. Waarschijnlijk wil je dan al een heleboel dingen aanpassen. Je zult een zelfgeschreven boek echter nooit zo objectief bekijken als een redacteur. En wat betreft spellingscontrole: het is een handig hulpmiddel om spelfouten eruit te halen, maar grammaticaal gezien heb je er niks aan.

2. Een professionele en onafhankelijke redacteur kijkt op een heel andere manier naar jouw teksten.

Niet alleen worden eventuele taal- en spelfouten eruit gehaald, onze redacteuren kijken ook naar de stijl, verhaalopbouw, structuur en andere talige zaken. Jouw boek wordt op een dieperliggend niveau beoordeeld. Zelfs de beste schrijver heeft een professionele corrector nodig.

3. Wees niet bang dat jouw stijl en boodschap door het redigeren verdwijnt.

Sterker nog, onze redacteuren zorgen ervoor dat jouw stijl en boodschap juist duidelijker naar voren komen. Jouw stem blijft overeind en wordt met goed redigeerwerk zelfs helderder en overtuigender.

4. Kies een editor die goed bij jou en jouw stijl past.

Niet alle professionele redacteuren zijn hetzelfde. Bovendien vraagt iedere schrijffase van een manuscript om vele vormen van redigeren. Tijdens het schrijven kun je bijvoorbeeld al ondersteuning krijgen bij de opbouw en structuur van je verhaal. Het is ook mogelijk om je boek door een proeflezer te laten beoordelen. Zij letten daarbij vooral op de juiste spelling en grammatica.

5. Een goed geredigeerd en gecorrigeerd boek bevestigt je geloofwaardigheid.

Als een lezer struikelt over de fouten is het leesplezier minder. Er gaat over gepraat worden. En het gevolg is dat jouw geloofwaardigheid als volwaardig auteur daalt. Je hebt dus wel degelijk baat bij professioneel redactiewerk.

Heb jij een manuscript dat je wilt laten redigeren? Of wil je dat wij eens naar een andere tekst van jou kijken? Bijvoorbeeld je zelfgeschreven websiteteksten? Wij redigeren elke tekstvorm voor je. Bij Schrijversplaza werken verschillende redacteuren met elk een eigen specialisme. Wij selecteren daarom de best passende redacteur bij jouw boek. Zo weet je zeker dat het redigeerwerk van de redacteur in kwestie aansluit bij jouw schrijfstijl.

WIJ SCHRIJVEN ONDER ANDERE TEKSTEN VOOR..

wonen-in-balans
Nyenrode
bol
bouwmaat
karcher
thesneaker

Schrijversplaza is een platform waar content wordt geleverd van een constant hoog niveau. Wij leveren gegarandeerde kwaliteit tegen scherpe prijzen.