Spring naar content

SEO webteksten

Eén van de belangrijkste factoren om goed gevonden te worden in Google is content.

Laat jouw website professioneel optimaliseren

Ben je benieuwd naar meer SEO tips? Wil je weten wat SEO webteksten voor jouw website kunnen betekenen? Of wil je onze tekstschrijvers aan het werk zetten om meer traffic op je website te realiseren? Neem dan even contact op. Wij zetten de mogelijkheden graag voor je op een rijtje.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

SEO webteksten

Vergis je niet in wat goede webteksten voor jou en je website kunnen doen. Een professioneel opgebouwde, zoekmachinevriendelijke tekst is wat ons betreft een vereiste voor een website. Het laten liggen van SEO is gewoon zonde. Waarom niet meteen teksten laten optimaliseren als je er toch mee bezig bent? Want SEO webteksten zijn niet alleen zoekmachinevriendelijk, ze zijn ook wervend. Een goede webtekst zet een bezoeker aan tot actie. En daar niet allemaal om te doen?

Voor wie zijn SEO teksten?

Iedereen kan belang hebben bij SEO vriendelijke kopij. Een geoptimaliseerde tekst is namelijk voor vele doeleinden geschikt, niet alleen reguliere websites profiteren hiervan. Ook blogberichten met een specifiek onderwerp, online gepubliceerde vakartikelen en bijvoorbeeld persberichten kunnen met een paar eenvoudige ingrepen SEO vriendelijk worden ingericht. Kortom, van website tot webwinkel, landingspagina en weblog: met SEO teksten haal je meer uit jouw online aanwezigheid.

Hoe worden SEO webteksten gemaakt?

  • Begin met een correcte, relevante zoekwoordenanalyse
  • Bepaal welke zoekwoorden er toedoen en maak een pagina structuur
  • Dicht aan elke pagina minstens één zoekwoord toe
  • Voor een goede optimalisatie tellen de pagina’s het liefste 500 woorden (meer mag altijd)
  • Voeg titels toe: sowieso een H1 en H2 – gebruik altijd meerdere tussenkoppen
  • Denk aan het toepassen van witregels en opsommingen voor een rustig leesbaar, gemakkelijk te scannen geheel
  • Maak webteksten altijd wervend: zorg dat een bezoeker zich in een tunnel waant, met aan het einde van de tunnel een actiemoment

Zorgen dat jouw website bezoekers zich in een tunnel wanen. Het klinkt voor een buitenstaander misschien ingewikkelder dan het eigenlijk is. Onze tekstschrijvers weten precies hoe ze een geïnteresseerde bezoeker die vanuit Google op jouw website terecht komt tot een actie over moeten laten gaan. Dit heeft alles te maken met het schrijven van wervende, inhoudelijke content.

Tips voor een goed ingerichte SEO website

Naast het goed inrichten van je SEO webcopy, zijn er meer zaken om over na te denken. Om te zorgen dat jouw website scoort, niet alleen in zoekmachines maar ook bij sitebezoekers, is het bijvoorbeeld aan te raden een overzichtelijke teampagina te publiceren. Uit onderzoek is gebleken dat een pagina over je bedrijf – over de mensen achter jouw producten of diensten – het meest bezocht wordt. Iemand die twijfelt om met je in zee te gaan is meestal geïnteresseerd in degene met wie hij zaken gaat doen. Wie gaat hem helpen? Waar komt de expertise vandaan? Kortom, wie is het gezicht van en/of achter jouw onderneming? Ons advies is daarom om altijd een originele teampagina aan te maken. Een pagina die duidelijk laat zien wie er (op welke afdeling) werkzaam is.

Verhoog je omzet met goede webteksten


In Nederland wordt Google het meest gebruikt als zoekmachine. Daarom focussen wij ons voornamelijk op het algoritme van deze zoekgigant. Uit onderzoek blijkt dat een groot deel van de Google gebruikers niet verder kijkt dan de eerste vier resultaten. Als jouw website op een lagere positie staat, of zelfs op de tweede of derde pagina, dan klikken veel bezoekers je site voorbij. Zo mis je waardevolle traffic. Want bezoekers die gericht zoeken met voor jou relevante zoekwoorden en zo op je website terecht komen, moet je zien als warme acquisitie. Je hoeft ze alleen nog even de juist kant op te sturen, zodat ze tot actie overgaan en jouw dienst of product kopen.

WIJ SCHRIJVEN ONDER ANDERE TEKSTEN VOOR..

wonen-in-balans
Nyenrode
bol
bouwmaat
karcher
thesneaker

Schrijversplaza is een platform waar content wordt geleverd van een constant hoog niveau. Wij leveren gegarandeerde kwaliteit tegen scherpe prijzen.