Spring naar content

Redactie & Eindredactie

Bij Schrijversplaza regelen we alles voor je: van concept tot uitwerking en correcte aflevering.

Social media content

Om doeltreffende content te presenteren via social media, is een gerichte strategie onontbeerlijk. Heb jij al een strategie? Of worstel je hier nog mee? Geen idee wat nu de juiste content is voor jouw kanalen? Schrijversplaza kan je hierbij helpen.

Social media content laten schrijven

Heb je reeds een strategie bedacht, maar nog niet uitgevoerd? Als je zelf geen tijd hebt om je bezig te houden met social media kunnen wij dit voor je uit handen nemen. Onze tekstschrijvers weten wat scoort op Facebook, Twitter en alle andere social media kanalen. Ook voor het ontwikkelen van een praktisch en efficiënt social media plan kun je bij ons terecht. Goede social content werkt, ook voor je organisatie. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Effect van je content meten

Heb je eenmaal de strategie bepaald, dan is het interessant om te bekijken wat jouw content updates doen. Het analyseren van je social media activiteiten maakt je bewust van de effectiviteit. Bestudeer welke posts goed ontvangen worden, waar veel op wordt gereageerd en welke updates juist helemaal geen respons krijgen. Hier kun je veel van leren. Zo maak je met iedere nieuwe update jouw aanwezigheid op social media doeltreffender. Effecten meten kan bijvoorbeeld met Social Mention.

Het opzetten van een social media strategie

Waarom?

Bedenk wat je wilt bereiken met jouw aanwezigheid op social media kanalen. Wil je meer leads, je naamsbekendheid vergroten of je reputatie verbeteren? Of wil je jouw medewerkers betrekken bij je bedrijf of juist nieuwe medewerkers aantrekken? Het zijn allemaal doelstellingen die met social media bereikt en versterkt kunnen worden.

Wie?

Ontdek waar jouw doelgroep actief is. Van welke kanalen maken zij gebruik? Wat vinden ze leuk? Hoe gedragen ze zich online? Hier zijn veel onderzoeken naar gedaan en veel daarvan zijn te vinden op websites zoals Marketingfacts. Doe hier je voordeel mee!

Wat?

Als je jouw doelstelling en doelgroep in kaart hebt gebracht, kun je je beraden over de precieze boodschap. Het is belangrijk dat jouw uitingen goed aansluiten bij je publiek, zodat je uit iedere update en post zoveel mogelijk haalt.

Waar?

Het is ondoenlijk en zonde van je tijd om in te zetten op elk kanaal. Kies naar aanleiding van je doelgroepanalyse welke kanalen voor jou het meest effectief zijn. Dat zijn over het algemeen de social media netwerken die het meest populair zijn bij je doelgroep.

Wanneer?

Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar de beste tijdstippen voor het plaatsen van content. Dit verschilt per kanaal. 

WIJ SCHRIJVEN ONDER ANDERE TEKSTEN VOOR..

wonen-in-balans
Nyenrode
bol
bouwmaat
karcher
thesneaker

Schrijversplaza is een platform waar content wordt geleverd van een constant hoog niveau. Wij leveren gegarandeerde kwaliteit tegen scherpe prijzen.