Spring naar content

Social media

Geef het aandacht

Social media tekst en communicatie

Als er iets is wat de laatste jaren ontzettend belangrijk is geworden, dan kom je al snel uit bij social media. Volgens het CBS zit inmiddels ruim tachtig procent van de Nederlandse bevolking boven de achttien jaar op één of meerdere social media platformen. Doordat veel mensen vluchtig door de content op bijvoorbeeld Facebook of Twitter scrollen, is het belangrijk dat je een goede tekst hebt die ervoor zorgt dat de lezer blijft hangen.

Verschillende soorten

Er zijn vier platformen van social media die iedereen wel kent en waar het meest gebruik van wordt gemaakt. Twitter, Facebook en Instagram worden voornamelijk gebruikt om je privé leven te delen, terwijl LinkedIn zich juist meer richt op de zakelijke markt. Allereerst is het dus belangrijk dat je een platform kiest waarop je wilt staan of waar je op wilt adverteren.

Twitter heeft als kenmerk dat het korte berichten zijn van maximaal 280 tekens. Dit was eerst zelfs nog minder, namelijk 140 woorden. Je kunt hier eventueel foto’s en hashtags aan toevoegen. Door op de hashtags te klikken of te zoeken kom je op andere berichten uit met dezelfde hashtag.

Facebook leent zich weer beter voor de wat langere teksten. Maar let hierbij wel op dat de teksten moeten ook weer niet té lang zijn, waardoor de lezer afhaakt. Berichten van tachtig tot negentig tekens worden over het algemeen het beste gelezen.

Heb je juist mooie foto’s die je wilt laten zien? Dan is Instagram een ideaal platform. Op Instagram plaats je foto met een korte tekst. Dit kan in de vorm van ‘definitieve’ post die op je account blijft staan of een zogenoemde ‘story’ die slechts 24 uur zichtbaar en daarna verwijderd wordt.

Dan is er nog LinkedIn. Op dit platform worden voornamelijk zakelijk gerelateerde berichten geplaatst. Een belangrijke verandering in een bedrijf, een gewonnen prijs/award of vacatures zal je hier veel voorbij zien komen. Berichten worden hier serieuzer gelezen en kunnen dus ook langer zijn dan op de overige drie platformen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Aandacht trekken

Het allerbelangrijkste van een bericht op social media is om de aandacht te trekken van de lezer. In de meeste  gevallen scrollen gebruikers snel door hun tijdlijn en blijven hangen bij een bericht dat hen interessant lijkt. Belangrijk dus om met de korte tekst die je hier plaatst die aandacht te trekken. Schrijversplaza is gespecialiseerd het opstellen van dit soort teksten. Of het nu gaat om een advertentie tekst, een informatieve tekst of puur voor entertainment, Schrijversplaza heeft hier altijd een geschikte tekstschrijver voor.

WIJ SCHRIJVEN ONDER ANDERE TEKSTEN VOOR..

wonen-in-balans
Nyenrode
bol
bouwmaat
karcher
thesneaker

Schrijversplaza is een platform waar content wordt geleverd van een constant hoog niveau. Wij leveren gegarandeerde kwaliteit tegen scherpe prijzen.