Freelance schrijvers gezocht Tekstsbureau gezocht
Copywriter tekstschrijver Alkmaar

Nynke Poortinga
Tekstschrijver in Amsterdam e.o.
Copywriter bij Schrijversplaza
Expertise: SEO webteksten

Werkgebied:
Amstelveen, Zaandam, Monnickendam, Aalsmeer en Diemen.

Neem contact op met de redactie van Schrijversplaza door tijdens kantooruren te bellen met: 088 11 55 627 of door het onderstaande formulier in te vullen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze tekstschrijver uit Amsterdam neemt snel contact met u op.

Tekstschrijver en copywriter in Amsterdam

Schrijven is een fascinerend vak. Een goede tekst raakt, verrast en wordt gelézen. Tot de laatste letter. Ik ben Nynke Poortinga, afgestudeerd journalist en politicoloog. Sinds 2001 werk ik als tekstschrijver voor overheid, non-profit en bedrijven in Amsterdam en de rest van Nederland. Binnenkort ook voor jou?

Ervaring als tekstschrijver

Eerst waren het dagboeken. Na mijn studie journalistiek en politicologie volgde het serieuze werk. Een tijd lang schreef ik informatieve hoofdartikelen voor een landelijk magazine. Een bijzondere tijd. Starten met een ruw idee, uitgebreid research doen, diepte-interviews houden. En dan ontvouwde zich langzaam een verhaal. De onderwerpen waren zeer divers en varieerden van human interest en criminaliteit tot geldzaken.

Daarna werkte ik lang als onderzoeker en in house tekstschrijver en copywriter voor TNS NIPO, de non-profitsector en de gemeente Amsterdam. Daar schreef ik teksten voor websites en brochures. En ik haalde de stofkam door de interne communicatie: protocollen en procesbeschrijvingen herschrijven.

B1: begrijpelijke taal

Mijn specialiteit? Spel- en taalfouten opsporen. En complexe materie toegankelijk maken voor een breed publiek. Schrijven in eenvoudige taal (B1|B2) is geweldig om te doen. Een hele kunst, een stuk prettig leesbaar maken zonder informatie te verliezen. Maar, het kan! Van online content tot papieren folder. Van gebruiksaanwijzing tot intern protocol. Van blog tot jaarverslag. Ik doe het met evenveel plezier en met respect voor jouw online vindbaarheid (SEO), jouw lezer en jouw deadline.

Persoonlijk

In mijn vrije tijd leg ik de pen niet neer: ik schrijf graag korte verhalen voor kinderen. Struinen over een rommelmarkt in Amsterdam doe ik ook, op zoek naar bijzondere spullen. Maar… Op een mooie dag lig ik net zo lief in een luie stoel op ons dakterras. Dan geniet ik simpelweg van ons fenomenale uitzicht op het Rijksmuseum.

Onze andere tekstschrijvers in de omgeving van Amsterdam:

Tekstschrijver-Groningen-Gallerij
tekstschrijver-antwerpen-klein
Tekstschrijver-Rotterdam-klein-galerij
Jannes_Ottevanger_Breda_klein_galerij
Profielfoto_Yvette_den-haag
copywriter-tekstschrijver-Heerenveen-klein
Roderick_Leeuwenhart_klein-galerij
Tekstschrijver-Haarlem-Gallerij
Tekstschrijver-Lelystad-klein-galerij
Tekstschrijver-Brussel-klein-galerij
Tekstschrijver-Mechelen-klein-galerij
Tekstschrijver-Rotterdam-Gallerij

Werkgebied Amsterdam

Nynke en onze andere tekstschrijvers en copywriters staan voor u klaar  in Amsterdam en omgeving:

Deze tekstschrijver en onze andere tekstschrijvers kunnen je ook helpen in: Amstelveen, Zaandam, Monnickendam, Aalsmeer en Diemen.