Spring naar content
Facebook LinkedIn Twitter
74% van de internetters let op de kwaliteit van spelling en grammatica op bedrijfswebsites.
59% van de internetters doet geen zaken met een bedrijf dat duidelijke spelling- of grammaticafouten maakt.
In 2020 wordt wereldwijd 300 miljard dollar besteed aan contentmarketing. Dat is twee keer meer dan in 2016.
Contentmarketing is 40% goedkoper dan traditionele marketing.
Elke dag worden er 2 miljoen blogberichten geschreven.
78% van de consumenten heeft meer vertrouwen in een merk dat op maat geschreven en persoonlijke content aanbiedt.
De gemiddelde webpagina in de top 10 van de zoekresultaten van Google telt tussen de 1.100 - 1.200 woorden.
72% van de marketeers zegt dat relevante content de effectiefste SEO-tactiek is.
78% van de marketingmanagers gelooft dat op maat geschreven teksten de toekomst van marketing is.
72% van de marketeers produceert aanzienlijk meer content dan een jaar geleden.
82% van de marketeers die bloggen zien een duidelijk positieve ROI.
wonen-in-balans
Nyenrode
bol
bouwmaat
karcher
thesneaker

Laten we meteen ter zake komen.

Jij zoekt één of meerdere tekstschrijvers in Nederland en wij willen graag voor je schrijven. Jij weet dat overtuigende woorden het beste resultaat hebben. Van websites tot blogberichten. Van social mediaberichten tot contentmarketing. Van persberichten tot mailings. Het is steeds de tekst die motiveert, inspireert, overtuigt en aanzet tot actie. Natuurlijk trekken mooie foto’s de aandacht, maar tekst geeft de doorslag. Daarom ben jij hier toch ook?

Contentmarketing

Wij binden (potentiële) klanten aan je organisatie door sterke content te schrijven en deze via het juiste kanaal en op het juiste moment aan te bieden.

Meer over contentmarketing

Hallo Nederland

Schrijversplaza is een BeNeLux netwerk met vaste- en freelance tekstschrijvers. Wij werken met plezier voor klanten in Nederland.

Websiteteksten

Word beter vindbaar met goed geoptimaliseerde webteksten. Onze SEO-tekstschrijvers in Nederland helpen jou om de concurrentie te verslaan.

Meer over websiteteksten

Veel meer

Wil jij vakartikelen laten schrijven? Heb je behoefte aan folderteksten, teksten voor je nieuwsbrief of een andere vorm van content marketing? 

Meer over ons aanbod

Ghostwriting

Heb je behoefte aan tekst maar heb je zelf te weinig tijd, zin, of kennis? Wij schrijven het en jij zet je naam eronder. Niemand hoeft het te weten.

Meer over ghostwriting

Social media

Geen tijd voor social media? Onze tekstschrijvers weten welke berichten en ads scoren op Facebook, Twitter en andere kanalen.

Meer over social media

Contact

Bel met de redactie om te sparren:
088 11 55 627
Of klik

Productteksten

Unieke en SEO-vriendelijke productomschrijvingen, voor kleine en zeer grote webwinkels. Wij kunnen grote aantallen aan!

Meer over productteksten
Hieronder stellen we jou voor aan 1 van onze tekstschrijvers in Nederland.
Kwakkelaar profiel

Merian schrijft teksten voor klanten door heel Nederland.

Contact

Bel met de redactie om te sparren: 088 11 55 627
Of klik

Tekstschrijver en copywriter door heel Nederland

Ik ben Merian Kwakkelaar en ik werk al meer dan vijf jaar als freelance tekstschrijver voor kleine en grote bedrijven. Ik ben vooral gespecialiseerd in SEO en webteksten. In mijn werk vind ik het belangrijk om unieke en leesbare teksten te leveren die de lezer aansporen om verder te lezen. Met een webtekst of SEO-tekst zorg ik ervoor dat uw website hoger in de zoekmachine komt te staan.

Webteksten en SEO

Als tekstschrijver richt ik mij dus vooral op het schrijven van webteksten en SEO. Toch kan ik ook nog ander werk leveren, zoals artikelen voor magazines, tijdschriften of nieuwsbrieven.

Freelance tekstschrijver

Na het afronden van de HBO-studie Communicatie in 2007 ben ik direct aan het werk gegaan als tekstschrijver. Eerst als correspondent en later als redacteur bij een huis-aan-huisblad in Zeeland. Na twee jaar heb ik de stap genomen om als freelance tekstschrijver te gaan werken en dat bevalt me nog steeds erg goed.

Schrijven heb ik altijd al graag gedaan. Op de basisschool en de middelbare school vond ik het bijvoorbeeld geweldig om opstellen te schrijven. Verder was ik tijdens mijn hbo-studie redactielid van het studentenmagazine.

Van Zeeland naar het buitenland

Ik ben geboren in het mooie Zeeland, maar woon al een aantal jaren in het zonnige buitenland. Het is hier goed toeven, maar er moet natuurlijk wel gewerkt worden. Gelukkig is het vanuit het buitenland heel gemakkelijk om als tekstschrijver te werken. Dankzij een prima internetverbinding kan ik mijn teksten altijd op tijd leveren.

Persoonlijk

Naast schrijven is sporten een grote passie van me. Ik vind het belangrijk om gezond te leven en sport dan ook elke dag. De sporten die ik beoefen zijn hardlopen, fitnessen en aerobics. Het geeft mij energie en zorgt voor ontspanning. Deze energie kan ik dan weer goed gebruiken als ik met een nieuwe tekstopdracht begin.

Wilt u weten wat ik u als tekstschrijver kan bieden of heeft u vragen over mijn werkzaamheden? Neem via Schrijversplaza contact met mij op.

Merian is één van onze tekstschrijvers.

Hieronder stellen we jou voor aan 1 van onze tekstschrijvers in Nederland.
Lennard

Lennard schrijft teksten voor klanten door heel Nederland.

Contact

Bel met de redactie om te sparren: 088 11 55 627
Of klik

Tekstschrijver en copywriter

Van jongs af aan ben ik al geïnteresseerd in het schrijven van teksten, maar dat zonder te realiseren het in mijn vingers te hebben. Tijdens mijn middelbare schoolopleiding rolde ik op vrijwillige basis het vak van webredacteur in de entertainmentsector in. Het schrijven ging mij best makkelijk af zo bleek en dat heeft uiteindelijk de basis gevormd voor mijn dagelijkse werk, wat ik met veel plezier doe: teksten schrijven over de meest uiteenlopende onderwerpen.

Het proces geeft voldoening

Door de jaren heen heeft het vrijwillig schrijven mij veel ervaring opgeleverd en door als freelance (SEO) tekstschrijver te gaan werken in 2011, heb ik inmiddels een bijzonder brede variatie van teksten mogen opstellen. Het interview met de opdrachtgever, het uitzoeken van relevante zaken voor het onderwerp en op basis daarvan op een creatieve manier een tekst opstellen naargelang de doelstellingen, is een prachtige uitdaging.

Die uitdaging is met elke tekst weer anders en dat maakt het werk van tekstschrijver zo divers. Elke opdracht, klant en tekst heeft zijn eigen kenmerken en daardoor zal het vak nooit gaan vervelen. Welk onderwerp je mij ook geeft, ik zal er altijd iets moois van kunnen maken dat aansluit op jouw wensen en doelstellingen. Of het nu om een product gaat, het etaleren van je diensten op een website of het opstellen van een pakkende brochuretekst... ik ben jouw tekstschrijver!

Persoonlijk

Woonachtig in Zoetermeer, maar als tekstschrijver actief in heel Nederland. Met een voorliefde voor de entertainmentsector heb ik een specifieke specialisatie in huis, maar dat beperkt mij niet om te schrijven over alledaagse onderwerpen. Tekstschrijver, redacteur en journalist. Verschillende vakgebieden waarin ik ervaring heb, wat mij nu helpt bij het opstellen van mooie, doelgerichte en treffende teksten.

Lennard Verhage is één van onze tekstschrijvers.

Laat je even wat van je horen?
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

Wij zijn erg benieuwd naar jou en zouden het leuk vinden als je contact opnam. Dat kan door het contactformulier in te vullen of door te bellen met Miriam (088 11 55 627). 

Mvg,
Het schrijversplaza team

Kies voor Schrijversplaza en krijg:

 • veer-icoontje

  Eén contactpersoon

 • veer-icoontje

  Grondige proofreading

 • veer-icoontje

  Professionele tekstschrijvers

 • veer-icoontje

  Gemakkelijk grootse tekstprojecten uitbesteden

 • veer-icoontje

  Aan- en oplevering in elk documenttype

 • veer-icoontje

  Content volgens de laatste SEO richtlijnen

 • veer-icoontje

  Levering op korte termijn

 • veer-icoontje

  Alles valt onder managed-service

Wij schrijven onder andere voor

wonen-in-balans
Nyenrode
bol
bouwmaat
karcher
thesneaker
klanten

Jij als klant

Jij zoekt één of meerdere geweldige tekstschrijvers voor je opdracht. Je belt of vult het contactformulier in. Wij luisteren naar je wensen, denken mee en zorgen voor een perfecte oplevering voor de deadline. Ghostwriting, bloggen, whitepapers, websiteteksten, productteksten, artikelen voor vakbladen of andere teksten? Wij hebben de experts en vaardigheden om jouw boodschap tot een succes te maken.

schrijversplaza-team-avatar

Wij als Schrijversplaza redactie

Wij pakken jouw opdracht op en zetten een schrijver uit ons netwerk in. Bijvoorbeeld voor specialistische teksten, een afspraak op locatie, snelle deadlines, etc. Ons netwerk telt meer dan 60 streng geselecteerde tekstschrijvers. Dat maakt het mogelijk om snel op te schalen bij grote opdrachten. Bovendien valt alles onder managed-service en krijg je één contactpersoon waar je altijd terecht kan.

Een tekstschrijver doet meer dan wat de naam zegt. Een tekstschrijver zoekt, vindt en formuleert de juiste toon en stijl, weet welke uitdrukking waar het beste tot zijn recht komt, is snel, gevat, amicaal, uitgebreid, beknopt en professioneel tegelijk. Het is de kameleon van het papier die zich aanpast aan de situatie, de publicatie en de wensen van de opdrachtgevers uit Nederland.
.

Geen oerwoud aan namen en e-mailadressen maar één contactpersoon zonder negen-tot-vijf mentaliteit, met daarachter een breed netwerk aan snel in te schakelen freelancers uit Nederland met een brede kennis en ervaring.

Kijk niet naar wat het kost maar naar wat het oplevert. Goede teksten zijn een investering en lang houdbaar. Voor teksten vragen we vijftien cent per woord, exclusief btw. Hoe groter de opdracht, hoe verder de prijs omlaag gaat. Tot een bepaalde ondergrens uiteraard. Onze medewerkers moeten ook eten.

Een copywriter is een tekstschrijver, een tekstschrijver is niet per definitie copywriter. Laatste is vooral gericht op het opstellen van reclameteksten en andere wervende content, een tekstschrijver is allround inzetbaar. Welke tekstvorm je ook zoekt, wij hebben de juiste persoon.

Wij zoeken geen mensen die tekstschrijver willen worden, wij zoeken mensen die tekstschrijver zijn. Mensen die zich kunnen aanpassen naar het moment, de sfeer, de opdracht, die weten dat ‘schrijven is mijn hobby’ geen goed begin is van een sollicitatie en die tegen opbouwende kritiek kunnen. Mensen die weten hoe ze zichzelf kunnen aansturen en begrijpen dat het overschrijden van een deadline heiligenschennis is. Komt dat overeen met je beeld van een tekstschrijver en zoek je opdrachten? Meld je dan HIER aan.

Omdat wij onze medewerkers een nette prijs betalen voor de kwaliteit die zij leveren. Wij werken met ervaren schrijvers die hun expertise en kunnen bewezen hebben. Daar doen we geen concessie aan door mensen aan te nemen die werken voor een beschamend laag aantal euro’s.

contentmarketing