Skip to content
Facebook LinkedIn Twitter

Webdesigners opgelet! Wij verzorgen jouw teksten

webdesigner-wij-verzorgen-tekst

Webdesigners opgelet! Wij verzorgen jouw teksten

Veel webdesigners geven hun klanten een nieuwe website waar zij weer jaren verder mee kunnen. Je ontwerpt een website met een nieuw design en volgens de laatste technieken; SEO-proof, geschikt voor mobiel en direct klaar voor gebruik. Je laat lorem ipsum (faketekst) staan, want tekst regelt de klant zelf wel even. Zegt hij.

Iemand zonder rijbewijs rijdt toch ook geen Ferrari?

Maar daar gaat het vaak mis. Om verschillende redenen, zoals tijdsgebrek of gebrek aan specialistische kennis, wordt de nieuwe website vaak gevuld met redelijke teksten. Maar dat zijn lang niet altijd klantvriendelijke, wervende SEO-teksten. Dan is het net alsof je een achttienjarige jongen een Ferrari cadeau geeft voor het behalen van zijn rijbewijs. Hij wil graag in die auto rijden, hij belooft geen ongelukken te maken en de auto iedere week door de wasstraat te halen. Geeft je zo’n jongen graag zo’n dure auto? Meestal niet. Maar met een website doe je dit wel.

Help jouw klant nog beter op weg door ook zijn teksten te regelen. ‘Dat is niet mijn vakgebied’, zul je misschien denken. Maar gelukkig is het wel het onze. Wij krijgen regelmatig verzoeken van webdesigners en marketingbureaus om de teksten voor hun klanten te optimaliseren. Jij zorgt voor het design, wij zorgen voor teksten die daar naadloos bij aansluiten.

White label teksten, jij vraagt - wij leveren

Als webdesigner of marketingbureau wil je je klant graag bij je houden. Daarom mag je onze diensten gerust aanbieden als jouw eigen diensten. Onze tekstschrijvers zijn daar discreet in en bellen jouw klant eventueel uit naam van jouw bedrijf als ze extra informatie nodig hebben. Daardoor blijft het overzichtelijk voor jouw klanten. En jij houdt de controle.

Maximale dienstverlening voor tevreden klanten

Jouw website functioneert het best als alles klopt. Ook de teksten. Dankzij die samenwerking tussen tekst en (technisch) design haalt jouw klant alles uit zijn website. Wil je weten wat een samenwerking met Schrijversplaza kan betekenen voor jouw business? Neem dan eens vrijblijvend contact op.

5 reacties

 1. R. Fleurke op 13 oktober 2015 om 2:15 pm

  Dit komt mij heel bekend voor. Hoe vaak het wel niet voorkomt dat ik een prachtige site ontwerp en dan weken of zelfs maanden moet wachten tot de opdrachtgever eindelijk teksten en foto’s aanlevert… En uiteraard wordt de factuur pas voldaan wanneer de site helemaal live staat. Ik ga dit in het vervolg anders aanpakken!

 2. H. Dekker op 15 oktober 2015 om 2:15 pm

  Stel mijn klant wil per se de teksten zelf schrijven, hoe kan ik mijn klant er dan van overtuigen dat het beter is om voor mijn (of jullie) teksten te kiezen?

  • F. Bakker op 4 november 2015 om 10:47 am

   Hallo H. Dekker, bedankt voor je reactie. Als de klant zijn eigen teksten wil schrijven, kan dat natuurlijk altijd. Sommige klanten zijn daar prima zelf toe in staat. In de praktijk krijgen wij veel klanten binnen om verschillende redenen. Bijvoorbeeld omdat teksten schrijven toch meer tijd kost dan ze hadden gedacht, omdat de website nog niet de gewenste resultaten oplevert (SEO), of andere redenen. Dat is het goede moment om nog eens om tafel te gaan en een professionele tekstschrijver in te schakelen.

 3. L. Hoekstra op 28 oktober 2015 om 8:26 am

  Als web designer herken ik dit zeker. Nuttige informatie. Zelf merk ik vaak dat klanten volhouden dat ze de teksten zelf wel kunnen schrijven. Vaak om geld te besparen. Hebben jullie tips om de klant bewust te maken dat het laten schrijven van professionele teksten een nuttige investering is?

  • F. Bakker op 4 november 2015 om 10:59 am

   Dag L. Hoekstra, bedankt voor je reactie. Bij ons komen vaak webdesigners binnen met hun klanten die precies hetzelfde dachten. Veel klanten kunnen zelf ook wel teksten schrijven. Maar niet iedereen heeft hier tijd voor. Argumenten voor een professionele tekstschrijver kunnen zijn: het gaat sneller, de producten kunnen SEO-geoptimaliseerd worden en het leest prettig weg voor de doelgroep. Daarnaast heeft een externe tekstschrijver ook als voordeel dat hij nog niet alles weet over het product of dienst. Dat maakt het gemakkelijker om in klantvoordelen te schrijven, in plaats van bijvoorbeeld technische specificaties. Neem gerust contact met ons op als we hierin iets voor je kunnen betekenen.

Laat een reactie achter